Sälen är ett populärt skidmål i Sverige, beläget i Dalarna. Den består av flera skidorter, inklusive Högfjället, Tandådalen, Lindvallen och Hundfjället, som alla erbjuder ett brett utbud av skidspår för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer. Sälen är ett av de största skidområdena i Sverige och erbjuder över 100 nedfarter och 40 liftar. Sälen är också känt för sin offpiståkning, med flera backcountry/offpist skidområden som är populära bland erfarna skid- och snowboardåkare. Utöver skid- och snowboardåkning erbjuder Sälen ett brett utbud av afterski-aktiviteter, inklusive skridskoåkning, längdskidåkning, snöskoter, hundspann och isfiske. Det finns också flera barer, restauranger och butiker i området, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dig som gillar både skidåkning och afterski-aktiviteter. Sälen är också ett populärt resmål för familjer, med flera skidskolor och barnskidområden, samt en mängd andra aktiviteter som passar barn. Sammantaget är Sälen en populär skiddestination i Sverige, känd för sitt breda utbud av skidbackar, offpiståkning och afterski-aktiviteter. Det är ett utmärkt resmål för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer, såväl som för familjer och de som gillar afterski-aktiviteter.

Högfjället 

Högfjället är en av skidorterna i Sälen, en populärt skidort i Sverige. Det ligger i Dalarna. Högfjället är känt för sina utmanande backar och anses vara en av de populäraste skidorterna i området. Det erbjuder ett brett utbud av skidspår för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer, från nybörjare till experter. Högfjället har totalt 37 nedfarter och 16 liftar, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dig som vill tillbringa en actionfylld dag i backen. Anläggningen erbjuder också ett brett utbud av offpiståkning, med flera backcountry skidområden som är populära bland erfarna skidåkare och snowboardåkare. Förutom skidåkning och snowboard erbjuder Högfjället även ett brett utbud av afterski-aktiviteter, inklusive skridskoåkning, längdskidåkning, snöskoter, hundspann och isfiske. Det finns också flera barer, restauranger och butiker i området, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dig som gillar både skidåkning och afterski-aktiviteter. Högfjället har även en skidskola och flera barnskidområden, vilket gör det till ett bra resmål för familjer. Sammantaget är Högfjället en populär skidort i Sälen, känd för sina utmanande backar och breda utbud av skidspår för skid- och snowboardåkare på alla nivåer. Det är ett bra resmål för skidåkare och snowboardåkare som letar efter en actionfylld dag i backen, och erbjuder även ett brett utbud av afterski-aktiviteter. 

Tandådalen

Tandådalen är en av de mest populära skidorten i Sverige, belägen i Sälen i Dalarna. Det erbjuder ett brett utbud av piståkning med totalt 38 nedfarter och 20 liftar med fördelningen mellan svårighetsgraderna grön, blå, röd och svart. Det finns också möjlighet att åka offpist och på längdskidor. Utöver skidåkning erbjuder Tandådalen också aktiviteter som snowboard, snowtubing, skridskor, och hundspann. Det finns många boendealternativ, inklusive hotell, stugor, och lägenheter att välja mellan. Det finns också flera barer, restauranger och butiker i området, vilket gör det till ett utmärkt resmål för dem som gillar både skidåkning och afterski-aktiviteter. 

Hundfjället

​​Hundfjället är en del av skidorten Tandådalen i Sälen. Det är känt för sina utmanande backar och offpist möjligheter, samt en fantastisk utsikt över området. Hundfjället har också en stor och välutrustad skidklubb, där man kan hyra utrustning och delta i olika aktiviteter som skidkurser och tävlingar. Hundfjället erbjuder också en mängd olika restauranger, barer och caféer för att avnjuta en god måltid efter en dag på backen.

Lindvallen med familj

Att åka till Lindvallen med familj kan vara en rolig och minnesvärd upplevelse. Här är några tips för att få ut mest möjliga av din resa:

  1. Boka boende i förväg: Det finns många olika boendemöjligheter att välja mellan i Lindvallen, inklusive hotell, lägenheter och stugor. Boka i förväg för att säkerställa att du får det boende som passar bäst för din familj.
  2. Förbered dig för skidåkning: Förbered dig och din familj för skidåkning genom att kolla upp skidortens pistkarta och skidförhållanden innan du åker. Det finns många skidkurser för alla nivåer, inklusive barn.
  3. Planera aktiviteter för hela familjen: Det finns många olika aktiviteter att välja mellan i Lindvallen, inklusive skidåkning, snowboard, snowtubing, längdskidor och hundspann. Planera aktiviteter för hela familjen för att alla ska få göra det dem tycker är roligt.
  4. Ha rätt utrustning: Var säker på att ni har all den utrustning ni behöver, inklusive skidor, stavar, skidkläder och hjälm. Det går att hyra utrustning om det behövs.
  5. Njut av afterski: Lindvallen har många olika restauranger, barer och caféer för att avnjuta en god måltid efter en dag på backen. Det finns också andra aktiviteter som bowling och bowlinghall för att få lite extra roligt.